Južna Koreja obučava specijalce da ubiju Kim Jong Una

Home

Južna Koreja obučava specijalce da ubiju Kim Jong Una


Južna Koreja obučava svoje specijalne snage da uhvate i ubiju sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una i njegove najbliže savjetnike, a ta strategija je dio niza mjera kojima bi Seul uzvratio Pjongjangu u slučaju da izvede napad, navodi britanski Independent pozivajući se na južnokorejske medije.  

Južnokorejski mediji objavili su vladin dokument u kojem stoji da Seul, takođe, planira da identifikuje i eliminiše 1.000 primarnih ciljeva - uključujući nuklearno oružje i objekte za lansiranje raketa - i da istovremeno zaustavi napad Sjeverne Koreje, navodi londonski dnevnik.  

Mediji tvrde i da je Ministarstvo odbrane Južne Koreje informisalo predsjednika te zemlje Mun Džae-ina o tom dorađenom nacrtu, nakon što je on zvaničnicima naložio da izrade ofanzivni vojni plan.  

Oni su razgovarali o svojoj revidiranoj strategiji samo dan uoči najnovijeg lansiranja sjevernokorejske rakete u utorak. Mun je rekao da bi vojska Južne Koreje trebalo da bude spremna da "brzo pređe u ofanzivni položaj u slučaju da Sjeverna Koreja izvede provokaciju koja bi prešla liniju ili napadne region", piše list Čosun Ilbo.  

U međuvremenu, predsjednik Odbora za obavještavanje južnokorejskog parlamenta Li Čeol-vu rekao je da Kim Jong Un živi u strahu da će biti ubijen u napadu visokoobučenih vojnika, a to tvrdi na osnovu izvještaja južnokorejske obavještajne službe.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 30/08/2017 - 22:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top