Kad dernek utihne – kako je vatromet pripremljen za slavlje pobjede ipred Centrale SDA, ostavljen za neke naredne izbore

.
U noći sa 15. na 16. novembar ispred Centrale Stranke demokratske akcije (SDA) sve je bilo spremno za veliko slavlje pobjede koju su zaljubljenici u ovu stranku mislili da će biti ostvarena.

Parking na kojem se inače nalaze službena vozila stranke i funkcionera koji iz nje dolaze bio je ispražnjen jer kako su rekli “tu će Fikro doći kada pobjedi sa kolonom auta sa Ilidže i sa zastavama”, pa je general trebao da slavodobitno u koloni ostrašćenih SDA-ovaca dođe do samih ulaznih vrata Centrale.

Pobjedonosnu atmosferu trebalo je dodatno da zagriju, prvo baklje, a potom vatromet koji bi se nadvio iznad Centrale, a potom je trebala da se pojede velika zelena SDA torta uz koju čašu, soka naravno.

Međutim od svega planiranog, nakon rezultata sa terena, ostalo je samo da se onom čašom soka, koji je bio planiran da zalije slavljeničku tortu, zalije zapravo osušeno grlo.

Baklje i vatromet ostavili su SDA-ovci na suhom do nekih narednih izbora.

Dernek je brzo utihnuo, a nije jasno zbog čega, jer SDA nas danima ubjeđuje da je pobjedila, a ako je tako kako kažu, red je bilo proslaviti tu pobjedu onako kako je bilo i planirano, pa makar i bez Fikre i trubeće kolone.

Red je bilo proslaviti pobjedu na način kako je to SDA slavila poslije svakih izbora, ali kada bi stvarno pobjedila.