Kad Kim Jong-un testira raketu – "pršte" osmijesi

Home

Kad Kim Jong-un testira raketu – "pršte" osmijesi

Sjeverna Koreja objavila je seriju fotografija na kojima se vidi najnovije lansiranje balističke rakete, koje je uz osmijeh pratio lider te zemlje Kim Jong-un. Raketa je lansirana u utorak, preletjela je preko Japana i pala u more.  

Kim Jong-un je, kako bi se reklo po fotografijama, uživao, a u saopćenju iz Pjongjanga navodi se i da je lider bio veoma zadovoljan ishodom. Foto: AFP Fotografiran je okružen savjetnicima dok je raketa hvasong-12 letjela u okean.

- Kim Jong-un je bio upoznat s detaljnim planom lansiranja i naredio pokretanje - navodi se u saopćenju. Inače, Pjongjang je i ranije objavljivao propagandne fotografije na kojima se vidi Kim dok traje isprobavanje novog naoružanja.

Svijet je inače ošto osudio najnovije testiranje, a predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) je naveo da su “sve opcije na stolu“. Nakon Sjeverne Koreje i SAD ispalili balistički projektil 30.08.2017 17:45 Tramp poručio da nema dijaloga sa Sjevernom Korejom 30.08.2017 16:32 SAD lansirale odbrambene rakete u vodama Havaja 30.08.2017 14:33.

Fotografiran je okružen savjetnicima dok je raketa hvasong-12 letjela u okean.

- Kim Jong-un je bio upoznat s detaljnim planom lansiranja i naredio pokretanje - navodi se u saopćenju. Inače, Pjongjang je i ranije objavljivao propagandne fotografije na kojima se vidi Kim dok traje isprobavanje novog naoružanja. Svijet je inače ošto osudio najnovije testiranje, a predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) je naveo da su “sve opcije na stolu“.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavito: Wed, 08/30/2017 - 19:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top