Tuzla: Kad Musla zagalami “hodi majci”, kupci sami dolaze (VIDEO)

Kada dođete na Hametovu pijacu, možda nećete iz prve vidjeti gdje je Muslin štand, ali ćete sigurno čuti njegovo "reklamiranje". Jer Musla kada prodaje robu, on je prodaje - glasno,

Jasmin Muslić Musla iz Tuzle više od 20 godina svog života je proveo prodajući robu na pijaci. Njegov štand, što mnogi Tuzlaci znaju, nalazi se na buvljoj, ili poznatije, na Hametovoj pijaci.

I to nije bilo kakv štand, nego najposjećeniji i sa najvećom ponudom. Gomila odjeće na velikom stolu izazov je za brojne kupce, jer nije lako pronaći ono što će ti se svidjeti u Muslinoj ponudi robe.

A i on to dobro zna, kao što i dobro zna koliko se siromaštvo uvuklo u živote ovdašnjih građana.

– Ne dao Bog da nema ovih pijaca, jer ne znam kako bi se svijet oblačio. U prodavnicama su velike cijene, a ovdje možete naći robu za dvije, jednu, pa i za pola marke, priča Musla, koji dodaje da se kod njega na štandu djevojke mogu obući, da “gori zemlja”.

Kada dođete na Hametovu pijacu, možda nećete iz prve vidjeti gdje je Muslin štand, ali ćete sigurno čuti njegovo “reklamiranje”. Jer Musla kada prodaje robu, on je prodaje – glasno.

“Kupi šta, moglo vam ne moglo. Ako vama ne može. može jetrvi, zaovi, punici… Ako ne može ni njima, a na selu ste i imate krave. Kravi vime da obrišeš za dvije marke vrijedi”, odjekuje pijacom.

Musla poručuje kako bi država trebala “pustiti na miru” ljude koji rade na pijaci.

– Ne dao Bog da se zatvori ova pijaca, jer ja ne znam kuda bi ovaj svijet. Mi smo naučili od ovoga živjeti. Mene su, izgleda, kao bebu od šest mjeseci stavili na biro. Ja ostarih na birou, cijeli život sam na birou. Nikad nikakvog posla nisu mi mogli naći. Ja samo ovo znam raditi, i da mi neko ovo sada ukine je isto kao da je uzeo pištolj i ubio me.

Cijelu priču sa ovim zanimljivim Tuzlakom pogledajte u priloženom videu.