Kako je Sejo pomogao Golubu da locira Džibu: “Hajde bogati vidi da li sjedi u bašti”

dziba
Hrenovica koji se zna sa Sašom Golubom za kojim je raspisana potjernica, osumnjičen je za pomaganje


Sejo Hrenovica jučer je priveden u okviru istrage o ubistvu Nedžiba Spahića Džibe koje se desilo u ponedjeljak  u 20.40 sati u sarajevskom restoranu “Paper Moon” na Grbavici.

Hrenovica koji se zna sa Sašom Golubom za kojim je raspisana potjernica, osumnjičen je za pomaganje.

Dnevni avaz nezvanično saznaje da je Hrenovica sve priznao u policiji te opisao svoju ulogu u cijelom slučaju rekavši da je Golub zloupotrijebio njihovo poznanstvo i iskoristio ga da sazna sjedi li Džiba u restoranu.

Hrenovica je, naime, zaposlen u ugostiteljskom objektu koji je u blizini restorana “Paper Moon”. Tog dana Golub je dolazio kod njega na kafu, a poslije su se dogovorili da se čuju. Golub ga je nazvao između 18 i 19 sati.

– Golub me nazvao na moj mobilni govoreći “Hajde, bogati, pogledaj da li se u bašti restorana ‘Paper Moon’ nalazi Džiba”, a ja sam odmah znao da se radi o Nedžibu Spahiću Džibi, kojeg sam znao iz viđenja – kazao je Hrenovica.

On je odmah otišao u “Paper Moon” i vidio da Džiba sjedi s jednim muškarcem kojeg nije poznavao, a na njihovom stolu bila je flaša vina. Nazvao je Goluba i rekao mu: “Eno sjede ti tamo.” Još jednom su se čuli kasnije kad mu je Golub rekao da dođe u prolaz kod restorana, ali je Hrenovica to odbio.

– Nakon nekih 20 minuta čuo sam pucnje, tri ili četiri. Izašli smo vani i vidjeli smo da je u “Paper Moonu” gužva i pričalo se da je neko pucao, a ja sam, misleći na Sašu Goluba, u sebi pomislio “nije valjda budala neku glupost napravio” – ispričao je Hrenovica, kazavši da nije posumnjao da će doći do ubistva.