Prognoza za naredne dane: Kakvo će vrijeme biti za dane Bajrama

S ozbirom na to da FHMZ još uvijek nije dao prognozu za dane Bajrama, provjerili smo šta kaže AccuWeather

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa kišom u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan Sedlo 7, Sokolac 8, Bugojno i Jajce 10, Bihać, Drvar, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 11, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor i Srebrenica 12, Brčko, Doboj i Zvornik 13, Grude, Stolac i Trebinje 14, Neum 16, Mostar 17 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo opada, prenosi radiosarajevo.ba

Danas u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Ponegdje u zapadnim i sjevernim područjima sa kišom. U drugoj plovini dana lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni.

U subotu u Bosni oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro. U Bosni se kiša prognozira veći dio dana. U Hercegovini slaba kiša ili pljuskovi od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

S ozbirom na to da FHMZ još uvijek nije dao prognozu za dane Bajrama, provjerili smo šta kaže AccuWeather - ako je vjerovati njihovoj prognozi, bajramski dani bit će kišoviti:

Image