Kamber poslao ultimatum Bakiru i Šemsi: ‘Uvedete li povjereništvo prelazim u SBB’

Istina prije svega – rečenica je prisutna u svakom blogu Sanskog SBB-ovca odjevenog u zeleni mantil.

Valjda kako bi, najprije sebe što više ubjedio u laži koje iznosi, a zatim krajišku javnost koja ide glavom bez obzira u potrazi za ‘pravdom’ i ‘zakonom’ koje Kamber isto tako počesto spomene pišući svoje blogove u ćejif šačice obožavatelja iz Sane i ulizica koje za rad ličnih interesa lajkaju njegove objave.

Istina je isto tako da je, kaže naš izvor iz SDA, Asim Kamber, glavom i bradom, ovih dana preko svojih poltrona odaslao poruku Bakiru Izetbegoviću i Šemsudinu Dediću jasno naglasivši ili bolje reći zaprijetivši im da će, ako se kojim slučajem drznu i pokušaju da mu zavedu red u SDA S. Most ili uvedu povjereništvo, automatski preći kod svog dobrog prijatelja, isto tako saradnika strani obavještajni službi, Fahrudina Radončića u njegov SBB.

Toliko o ljubavi prema zelenoj boji, rahmetli Didu Aliji, tekovinama Mladih muslimana koje SDA u sebi baštini, vjeri, tradiciji, patriotizmu itd. 

Velike štete za SDA Krajine, srce im se cijepa zbog tih Kamberovih prijetnji. Šemsudin Dedić već lije krokodilske suze emotivno pogođen fotografijom Kambera i Radončića nastale prilikom susreta u Sani, koju mu je Asim Kamber poslao ovih dana. Valjda da ga podsjeti na to, nakon što nije dobio povratne informacije od Šemsudina Dedića po pitanju ultimatuma. Bakir sebi ne smije dozvoliti da ga ucjenjuju neki trećeligaši iz općinske lige koji nikada nisu mogli preći u viši rang takmičenja, već su plaćali Kadićima da se pomjere kako bi upali u drugu ligu.

Ne možeš dragi Asime biti i lokalni šerif, tajkun u rukavicama, političar, novinar, pisac, esejist, kolumnist, romanopisac, publicist i još plus da tvoje presveto visočanstvo isijava poštenje i iskrenost. Ne ide nikako. Razmisli malo, pa zar bi itko nasjeo na to? Evo skontaj malo da li bi Zagrepčani to popušili? Nisu ni Krajišnici čobani dragi Asime. Ne možeš vječno isplivavati iz mulja na površinu. Moraš jednom politički pasti i otići u penziju.

P.S. Dragi Asime, nabavi sebi prut i odi malo u ribu, pecaj. Sjeti se Mešine Tvrđave i savjeta Mula Ibrahima kojeg upućuje Ahmetu Šabi kada mu kaže: – Zasto ne loviš ribu? Izgleda velika ludost, što i jest, ali postane najveća strast. I brani čovjeka od njegovih ludosti. Svijet se moze rušiti, a ti ćeš, nepomičan, buljiti u vodu. (…) Kažem ti: lovi ribu, Ahmete Sabo!’