Kamberov saradnik prijetio tokom privođenja: Imat ćete posla kada se ja vratim (VIDEO)

Privodjenje
Osumnjičeni u ovoj akciji terete se da su u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasovali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore

 

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su izvršili pretrese na nekoliko lokacija u općini Sanski Most, pretresan je i stan SDA-ovog federalnog zastupnika Asima Kambera.

Istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine.

U vezu sa ovim slučajem dovode se i Kamberovi saradnici, a jedan od njih je danas tokom privođenja prijetio novinarima : -Snimajte. Ali imat ćete posla kada se ja vratim. To je moja izjava, poručio je.

Osumnjičeni u ovoj akciji terete se da su u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasovali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

Video možete pogledati i OVDJE