Kamiondžija prvi čovjek u historiji koji je preplivao rijeku kraj Hooverove brane

Home

Kamiondžija prvi čovjek u historiji koji je preplivao rijeku kraj Hooverove brane


Velški kamiondžija postao je prvi čovjek na svijetu koji je uspio preplivati rijeku Colorado kraj slavne Hooverove brane!

Prije njega, u proteklih deset godina, čak 275 ljudi je pokušalo nešto slično ostvariti, ali baš svi su se utopili.

Ono što je potpuno zapanjujuće u cijeloj priči je činjenica da je Aaron Hughes (28) u rijeku skočio mrtav pijan. I u takvom stanju nekim čudom uspio je preplivati 221 metara dugu opasnu vodenu granicu između Arizone i Nevade.

Hughes je ipak imao neviđenu sreću da je u trenutku tog suludog pothvata čak devet od deset turbina na brani bilo isključeno. Kada je došao do drugog kraja obale, Velšanina nije dočekao prigodni poklon, već - policijske lisice. Morao je platiti 330 dolara kazne.

- Ovdje je bio pakao, temperatura je bila oko 45 celziusa. U Las Vegasu smo slavili momačku zabavu, alkohola je bilo u izobilju. Sjećate li se filma Mamurluk? Taj film je dosadan u usporedbi s onim što se nama događalo - rekao je Hughes za Daily

Post nakon čega je počeo objašnjavati što se događalo kraj same brane.

- Stajali smo kraj brane i sam sebi sam rekao 'je*** sve ovo, idem se okupati'. Spustio sam se skroz dolje, otprilike izmjerio udaljenost i pomislio - ja to mogu! Njegovi prijatelji, također pod utjecajem alkohola, nisu ga ni pokušali odgovoriti od suludog nauma. Štoviše, cijelo vrijeme su navijali. - Okrenuo sam se prema ekipi te sam im rekao 'Odoh ja!'. Skočio sam u vodu i krenuo. Da samo vidite kako to izgleda kad vidite onakvu golemu branu iznad sebe... Trebalo mu je oko 30 minuta da dođe do druge strane.

- Bio sam mrtav umoran već na pola puta, ali nisam mogao odustati. Voda me cijelo vrijeme vukla prema brani... Nakon što je preplivao branu, policajci su ga uhitili i kaznili. - Nisam to očekivao. Pa nigdje nema znaka da je plivanje zabranjeno!?.

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

 

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 12/09/2017 - 17:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top