Kancelarija za pružanje pravne pomoći: Bern / Basel

sa zenommm

ŠVICARSKA

- hadzic-consulting.ch
-Kancelarija za pružanje pravne pomoći

 Bern / Basel


- Prevod / Prijevod i ovjera svih vrsta dokumenata na njemački i francuski jezik

- Prevod / Prijevod i ovjera svih vrsta dokumenata na njemački i francuski jezik

 

-Pisma,zahtjevi,moIbe,punomoći, ugovori,žaIbe ,tužbe i pisanje svih drugih dokumenata kod svih državnih organa i drugih institucija u Švicarskoj.

 

Pomoć u pripremi dokumentacije za zaključenje braka u Švicarskoj i ostarivanju prava na boravnu dozvolu nakon zaključenja braka.

Pomoć licima protjeranim iz Švicarske i onim koji još uvijek imaju zabranu ulaska u zemlju a nekad su radili u Švicarskoj oko isplate penzione kase/ Pensionskasse.

-Pomoć oko ostvarivanja prava na penziju licima koja su napustila Švicarsku a radili su više od jedne godine i ispunjavaju starosne uvjete.

 

-Pravna pomoć licima u postupku ostvarivanja prava na penziju/mirovinu ili srazmjerni dio penzije/mirovine ukoliko su radili u više država ( npr. Švicarska i Bosna i Hercegovina ili Švicarska i Hrvatska, Švicarska i Srbija, a u skladu sa Medjunarodnim sporazumima potpisanim izmedju pojedinih zemalja).

 

-Prevod/Prijevod svih vrsta dokumenata sa bosanskog,hrvatskog i srpskog jezika na njemački i francuski jezik i obrnuto.Prevodi svih vrsta tekstova i dokumenata sa njemačkog na francuski jezik i obrnuto.

 

Posredovanje u zapošljavanju doktora medicine/liječnika, lica koja su završiIa Višu zdravstvenu školu ili Srednju medicinsku školu (ukoliko posjeduju Hrvatsku putovnicu/pasoš  ili npr.SIovenski pasoš, zaposliti ih možemo odmah.Uvjet za doktore/liječnike je poznavanje njemačkog jezika,francuskog ili italijanskog jezika nivoa C-1 / C-2 a ostalo medicinsko osoblje B-1 / B-2.

 

Više informacija : hadzic-consuIting.ch

Upite slati na :        juso.hadzic@bIuewin.ch         ili        info@hadzic-consulting.ch

 

Juso Hadzic, lic. jurist

Sudski tumač i ovlašteni prevodilac za njemački jezik

Telefon u Švicarskoj: 079 330 87 31

Iz inozemstva: 0041 79 330 87 31 (Whats App pozivi mogući -najaviti porukom)