Kantonalna bolnica ipak poslala plan plaćanja duga za vodu

Home

Kantonalna bolnica ipak poslala plan plaćanja duga za vodu


Mnogo je reakcija izazvala najava da će biti isključena voda kantonalnoj bolnici u Bihaću zbog dugovanja prema JP “Vodovod” Bihać d.o.o.. Iznos duga premašuje i 200.000 KM, pa je nakon sastanka rukovodioca i gradonačelnika dogovoreno da Kantonalna bolnica predloži plan plaćanja duga.

Rok za dostavu ovog plana bio je 15 dana, no kako kod nas ništa ne bude prema dogovorenom, u medijima se pojavila izjava dirketora JP “Vodovod” Bihać kako Kantonalna bolnica dogovoreni plan nije dostavila.

No prema izvorima portala USN.ba, danas se taj plan nalazi u JP “Vodovod”, a prema informacijama sa kojima raspolaže portal USN.ba, plan je prihvatljiv za upravljačke strukture JP “Vodovod”.

Cjelokupni dug će prema planu biti isplaćen u 24 mjesečne rate. Međutim, postavlja se pitanje, na koji način će ustanova koja je u dugovanjima po raznim osnovama, čiji ukupan dug prema nekim informacijama iznosi i preko 14 mil. KM će iznaći sredstva za saniranje duga po ovoj osnovi i da li je ovo fer i korektan odnos prema ostalim dobavljačima kojima se duguje.

Tim tragom, došli smo da saznanja da će Vlada USK uskoro od Skupštine USK zatražiti dozvolu za kreditno zaduženje s kojim će se pokušati popraviti likvidnost Kantonalne bolnice

 

(Izvor: USN.ba)

Topic
Objavio: Čet, 07/09/2017 - 18:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top