Kao iz filmova: Igrali u Evropi, a sezonu završili bez trijumfa

.
Evropski rekorderi

 

Klubovi dožive pad, kako rezultatski, tako finasijski, neki se i izgube sa velike scene i to nije nova situacija u svijetu sporta, ali jedna negativan rekord nam dolazi ove sezone iz evropskih fudbalskih liga.

Ekipa SS Cosmos je bila prvak San Marina, predstavljala je ovu malu evrospku državu u Kupu UEFA, a u tekuću sezonu su završili bez trijumfa.

Naime, Cosmos je regulrani dio sezone završio sa pet bodova iz 28 odigranih kola uz gol razliku 9:64 i jedina su ekipa iz evropskih liga koja je završila sezonu bez trijumfa, tačnije kada se gleda samo prvoligaško društvo.

Pomeuti klub je amaterski, kroz historiju su imali i nekoliko reprezentativaca San Marina, a pored pomenute titule imaju i četiri trofeja u Kupu San Marina, posljednji 1999. godine, a titula je osvojena 2001. godine.

Klub je bio i pred gašenjem, ali grupa fudbalskih zaljubljenika odlučila je da klub nastavi sa radom, obzirom da San Marino nema niži rang takmičenja, Cosmos će i naredne sezone biti u društvu najboljih, ali pitanje je koliko će moći popraviti rezultate.

Na kraju dodajmo da je regularni dio sezone kao prva u ligi San Marina završila ekipa La Fiorite i ima najbolju poziciju pred start play offa za prvaka.