Kaplan otpužio Ajnadžića za podršku stolačkom HDZ-u: Doniraj im još, sram te bilo

Salmir Kaplan, predsjednik Općinskog odbora SDA Stolac optužio je svog stranačkog kolegu i načelnika sarajevske općine Centar, Nedžada Ajnadžića za podršku stolačkom HDZ-u. Kaplan u svom istupu na Facebooku nije naglasio o kakvoj se konkretno pomoći radi.

"Pošto je Nedžad Ajnadžić član SDA isto kao sto sam i ja, moram se ogradit od ovog poteza, finansijska podrška HDZ-u Stolac zaodjenuta u podršku Općini Stolac i kazati da sam iz medija saznao za ovaj potez. Ovom prilikom poručujem Ajnadžiću da je ta mašinerija koju on pomaže naše nevine momke osudila na zatvorsku kaznu i umjesto da me nazove i upita kako mislite skupit pare da momci ne idu u zatvor, on daje pare onima koji nas zatvaraju“, napisao je Kaplan.

Načelniku Općine Centar još se nešto zamjera u Stocu.

"Također ću ovom prilikom kazati da je Nedžad Ajnadžić u ljeto 2016. obećao finansijski pomoći Medžlisu IZ Stolac u obnovi vakifske kuće na Luci ako pobijedi na izborima i naravno da je slagao. Ovim putem ti poručujem Nedžade Ajnadžiću da slučajno nisi pomislio bilo šta donirati bilo kome u Stocu ko nije HDZ. Za HDZ me ništa nisi pitao i nemoj ni pitat, doniraj im još, to je naspram tvog obraza. A nama koji se borimo protiv HDZ-a ne treba ništa od tebe! Sram te bilo!“, zaključio je.