Karabegović novi ministar MUP-a kad je bio v.d. direktor Elektrodistribucija Bihać odbio zaposliti stranačke uhljebe!

Novi ministar MUP-a USK je Jasmin Karabegović. Podsjećamo, u vrijeme kada je bio vršilac dužnosti direktora Elektrodistribucije Bihać, Karabegović je svjedočio u slučaju “Bosna” na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima. Karabegović je u svojstvu svjedoka Kantonalnog tužilaštva ispričao kako nije želio dati saglasnost za zapošljavanje u bihaćkoj poslovnici Elektrodistribucije.

-Početkom marta 2016. je traženo od mene da pošaljem saglasnost za Adama Mujagića, koji je trebao početi raditi na mjestu likvidatora. Odbio sam to sprovesti i generalnog direktora Elektroprivrede obavijestio o tome - kazao je Karabegović.

Dodao je da je u aprilu 2016. godine traženo zaposlenje za Amela Škalju iz Zenice na mjesto pravnika, što je svjedok također odbio, nakon čega je došao njegov otac Omer.

-Donio je dokumentaciju, smatrajući da je to završeno. Vidio sam da je momak iz Zenice, a toliko diplomiranih pravnika u Bihaću bez posla. Striktno sam se borio protiv toga- rekao je Karabegović.