Na području Karaule policija isključuje teretna vozila bez lanaca

Zbog intezivnih snježnih padavina na području Karaule, na putu Olovo -Kladanj, policija isključuje sva teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Preko prijevoja Romanija (Sarajevo - Rogatica) i Mlinište (Glamoč - Mrkonjić Grad) na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Posebno izdvajaju se dionice: Sarajevo - Olovo - Kladanj, Sarajevo - Foča, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik - Bugojno, Jajce - Donji Vakuf - Travnik, Bugojno - Kupres, te i na šire područje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. 

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije. 

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje pojačana je frekvencija vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.