Katica: Paradu ponosa će osiguravati 1.000 policajaca

katica
Organizatori su ispunili sve što smo od njih tražili, kazao je Katica

Paradu ponosa, koja je zakazana za sutra u Sarajevu, osiguravaće 1.000 policajaca, izjavio je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

Kao što je poznato, Parada ponosa zakazana je za 12.00 sati, a krenuće iz ulice Koševo, a završiti na Trgu BiH, ispred zgrade državnih institucija.

- I druga ministarstva unutrašnjih poslova, poput onih iz BPK, SBK, HNK, ZDK i TK će poslati svoje policijske službenike. Učestvuje i Federalna uprava policije i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, kazao je Katica za N1.

Prema njegovim riječima, zbog tri masovna događaja koja se održavaju u Sarajevu danas, sutra i u nedjelju, a to su otvaranje SFF-a, Parada ponosa i biciklistička trka, komesar sarajevske policij je donio odluku o privremenom prekidu godišnjih odmora za sve pripadnike MUP-a KS.

Katica je spomenuo i dobru saradnju sa organizatorima Povorke ponosa.

- Pred organizatore Povorke ponosa smo postavili zahtjeve koji su ispunjeni . Takođe su zatražene informacije od raznih agencija u vezi sa mogućnostima ugrožavanja sutrašnjeg događaja i došli smo do saznanja da ne postoje operativna saznanja u vezi sa tim i nadam se da uz svo iskustvo uprave policije će sve proteći u najboljem redu, dodao je Katica u toku gostovanja na N1.