Kilometarske kolone iz pravca od Jablanice prema Sarajevu

.
Vikend je, smjena je turista, mnogi se vraćaju svojim kućama u neku od zemalja Evrope, pa su duge kolone vozila na većini graničnih prelaza, navode iz BIHAMK-a

Velike gužve i zastoj saobraćaja je iz pravca Mostara prema Sarajevu. Kolona vozila je ispred tunela Crnaja iz pravca Jablanice. Kolona je kilometarska, a iz BIHAMK-a mole sve koji tek planiraju koristiti ovu dionicu magistranog puta da naprave pauzu sat, kako bi se bar donekle rasteretio saobraćaj ka Sarajevu.

- Vikend je, smjena je turista, mnogi se vraćaju svojim kućama u neku od zemalja Evrope, pa su duge kolone vozila na većini graničnih prelaza. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine kolone vozila su na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Šepak - navode iz BIHAMK-a.

Na ulazu u našu zemlju pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima Doljani i Hum. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.