Kladuški vatrogasci bilježe jednu intervenciju rano jutros

sa

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u sljedećim trafopodručjima:

Od 09:00 do 09:30 i od 15:30 do 16:00 sati trafopodručje Farma Donja Slapnica, Krokinac, Todorovska Slapnica 1, 2, 3 i 4, Gornja Slapnica, Golubovići 1, 2 i 3, Čuturići, Todorovo 1 i 2, Mrcelji 1 i 2, Čelinja;

od 09:00 do 16:00 sati trafopodručja: Donja Slapnica, Vodovod Slapnica, Jablan, Donja Slapnica 2 i Kurtići.

 59 pacijenata, od kojih je najveći broj bio sa simptomima gripe u proteklom periodu potražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori Ajla Husić i Abdulah Fazlić na dalje liječenje uputili su jednog pacijenata.

 Policijski službenici zabilježili su jedno krivično djelo.

 Kladuški vatrogasci bilježe jednu intervenciju. Radilo se o čišćenju kolovoza nakon saobraćajne nezgode u ul. Đure Pucara Starog. Intervencija je trajala od 06:00 do 06:40.

 Kako saznajemo jutros u JKP „Vodovod i kanalizacija“ uredna je isporuka pitke vode.

-Kolovoz je pretežno mokar, a upozoravamo i na učestale odrone, mjestimičnu poledicu, kao i na snijeg  na kolovozu. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose, zbog kojih je saobraćanje dosta otežano. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može padati i kiša. U ostalim područjima smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

-Ugodnije u odnosu na protekli dan, uz postepenu stabilizaciju vremenskih prilika. Opšta slika će biti nešto lošija u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, pretežno usljed dužeg zadržavanja naoblake i slabijih padavina u prijepodnevnim satima. Uz djelimično zahlađenje, temperature će biti primjerenije ovom dijelu godine, stoga je poželjno posvetiti više pažnje odijevanju. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana.