Zbog vremenskih prilika, klizalište u Cazinu počinje s radom u ponedjeljak

Po riječima zastupnika firme „Arctic klizališta“, koja oprema ovogodišnje klizalište u Cazinu, jedinu prepreku normalnom funkcioniranju ledene površine za klizanje predstavlja jugo, odnosno topli južni vjetar koji stvara efekat fena. Sve ostalo, uključujući i visoke temperature zraka, ne ometa održavanje leda.

Juga je u Cazinu ovih dana bilo dosta  i ponešto je usporio stvaranje 8 cm leda koliko je nužno da klizalište počne s radom, ali to ne bi bio toliki problem da najave meteorologa nisu takve da nas vrlo izvjesno ovog vikenda očekuje obilna kiša koja će posebno biti izražena tokom cijelog dana u nedjelju.

Već u ponedjeljak, kako se navodi, očekuje nas suho vrijeme koje će pratiti i znatno niže temperature. Zbog toga je i početak rada cazinskog klizališta pomjeren za jedan dan.

U ponedjeljak od 16 sati led se otvara za djecu, mlade i sve koji vole ovu vrstu zabave. Nastup članica Kluba sinkroniziranog klizanja „Zagrebačke pahuljice“ pomjeren je za nekoliko dana, odnosno za subotu 28. decembra, a očekuju nas i brojni drugi sadržaji, programi i zabave tokom novogodišnjih praznika i školskog raspusta.