Logoraš iz Sanskog Mosta: Pravda bi dijelom bila zadovoljena doživotnom kaznom za Karadžića

Nihad Ključanin, logoraš iz Sanskog Mosta koji je tokom 1992. i 1993. godine osim u sanskim bio zatvaran i mučen u koncentracionim logorima Manjača i Batković, kaže kako sa velikim nestrpljenjem iščekuje drugostepenu presudu Radovanu Karadžiću.

"Nervozan sam i pomalo se bojim najgoreg, ali se istovremeno nadam najpravednijem. Pravda bi dijelom bila zadovoljena da Karadžiću u presudi bude presuđeno i za genocid u sedam općina za koje je oslobođen u prvostepenoj presudi, te da kazna bude doživotna robija", rekao je Ključanin.

U razgovoru za Klix.ba ističe kako zna da njegovi saputnici Ahmet Zulić, koji je bio prvi svjedok Tužilaštva i Mirzet Karabeg, također svjedok u ovom procesu, neće danas slušati izricanje presude kao ni mnoge žrtve.

"Njima je počinjeno zlo pomoglo da ovaj svijet zauvijek napuste i ponesu svoju patnju, svoju bol istinu u crnu zemlju", istakao je Ključanin.

Naš sagovornik je jedan od najvećih boraca za poslijeratnu pravdu i prava logoraša i bivši predsjednik Udruženja logoraša Sanski Most.