Klub NS-NB ogorčen ministricom Turković: Entiteti su preuzeli vođenje vanjske politike BiH

asd
Štab za vanredne situacije Republike Srpske naložio je danas Vijeću ministara BiH da omogući stranim državljanima ulazak u našu zemlju uz negativan PCR test na koronavirus. Tim povodom reagovao je Klub zastupnika Naša stranka – Nezavisni blok u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Oni ističu da se dogodilo ono na šta su upozoravali - entitetima je Vijeće ministara, pod izgovorom pandemije, prepustilo isključivu nadležnost države o tome ko može, a ko ne može ući u državu BiH.

"Štab za vanredne situacije RS-a donio je danas zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH i naložio Vijeću minsitara BiH da donese potrebne akte u cilju omogućavanja njihovog ulaska u BiH uz posjedovanje negativnog PCR testa na koronavirus. Ovo je jasan dokaz da su u vladajućoj koaliciji sve stranke antipatriotske", dodali su.

Iz NS-NB su naveli da se radi o besramnom popuštanju Miloradu Dodiku zbog pitanja kadrovske prirode te o uvođenju konsocijacijske prakse u Bosnu i Hercegovinu.

"Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković do danas nas je iznenađivala svojim štetnim djelovanjem po BiH, smatrali smo to njenom nekompetentnošću. Od danas ne iznenađuje. Ovaj primjer govori da joj je to posao", istakli su državni parlamentarci.