Klub vijećnika SDA Bihać: Bez časnih boraca poput Drekovića nikad ne bi nastao najveći ponos svih Krajišnika – 5. Korpus

Klub vijećnika Stranke demokratske akcije u Gradskom vijeću Bihać želi ovim putem pružiti podršku jutros uhapšenom generalu Armije Republike BiH Ramizu Drekoviću. Smatramo potpuno neprimjerenim hapšenje velikog bosanskohercegovačkog patriote koji je uvijek bio na raspolaganju pravosuđu i koji je uvijek bio spreman da stane iza svojih riječi i djela.

Bišćani nikad neće zaboraviti njegovu ulogu u odbrani Bihaćkog okruga tokom prve dvije godine okruženja. Bez časnih boraca poput Drekovića nikad ne bi nastao najveći ponos svih Krajišnika – 5. Korpus. Uvjereni smo da je ratni put koji je general nastavio u Hercegovini ostao bez ijedne mrlje što će, sigurni smo, biti dokazano na sudu.

Nažalost, sumnjamo da se u rad Tužilaštva BiH još jednom umiješala politika, te da se nakon prošlosedmičnog oslobađanja srebreničkog heroja Nasera Orića pokušava napraviti vještački balans između dželata i žrtve. Mi znamo ko je bio agresor a ko je branio svoju domovinu i nikad nećemo prihvatiti da se ovim pojmovima manipuliše. 

Od nadležnih institucija tražimo fer i pravičan pristup slučaju generala Drekovića, bez politizacije i bez obaziranja na eventualne pritiske.

 

Klub vijećnika SDA Bihać