Knjiga Bišćanke Amre koja govori o genocidu proglašena od značaja za mir i sigurnost Amerike

asd
Rodjena Bišćanka koja danas živi u SAD dobila je još jedno priznanje za svoj rad. Pročitajte u cjelosti njenu objavu i saznajte o čemu je riječ:

Želim podijeliti sa vama predivne vijesti! Federalna vlada Sjedinjenih Američkih Država, specifično Odjel za Državnu Sigurnost, IZABRAO je Program profesionalnog usavršavanja za prosvjetne radnike u SAD-u kojeg sam kreirala sa svojim studentima kao FINALISTU ZA NAJINOVATIVNIJE I NAJKREATIVNIJE RJEŠENJE u prevenciji nasilja, mržnje i ekstremizma u SAD-u! 

GLASOVI / VOICES (https://www.voicesamplify.org/) je prvo profesionalno usavrsavanje u SAD-u s ciljem da efektivno smanji Islamofobiju, a dio programa smo odradili uz pomoć priča iz moje knjige - #TheCatINeverNamed / Macka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime.

Ova divna potvrda vlade SAD-a da je moj rad od značaja za mir i sigurnost SAD-a me je podsjetila i na nadri diplomatu iz BiH ambasade u Washingtonu koji mi se usudio javiti prije 8 mjeseci čim je knjiga izašla da mi on kao kaže koju pametnu - da ja ne trebam Amerikance educirati o Genocidu nad Bošnjacima i opasnostima Islamofobije. Sta reci na takve ograničene i prazne vidike osim da mi je žao da su to ljudi koji predstavljaju BiH van njenih granica.

Ja nastavljam svoju verziju diplomatije i širim našu priču ne samo da pomognem osigurati miran san Bosnjacima u BiH nego i da se suprotstavim svim oblicima nasilja kao i Islamofobiji koja hara širom svijeta.”- izjavila je autorica knjige Amra Šabić El-Rayess.