Diktatorski režim Rajka Dukića: Ko da otkaz, uža familija mu ostaje bez posla

Predsjednik kompanije Boksit iz Milića Rajko Dukić, u široj javnosti poznatiji kao pravi diktator u tom mjestu, danas je putem Facebooka uputio obavještenje svima koji su pomisli da napuste fabriku kojom suverenu vlada.

Naime on je poručio svim uposlenicima Boksita da će, u slučaju da napuste kompaniju, članovi njihove uže porodice istog trenutka dobiti otkaz.

"Bez obzira što je pravo svakog zaposlenog u kompaniji "Boksit" da, po svojoj volji, može, kad želi, da raskine radni odnos, pravo je i kompanije "Boksit" da, članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste kompaniju "Boksit", raskine radni odnos", saopćio je Dukić.

On je javnosti davno postao poznat po kontroverznim odlukama u kompaniji gdje najveću štetu trpe upravo radnici iste. 

Tako je odbijao od plate pušačima, naređivao im da čitaju njegove knjige, uvodio obavezno masiranje na masažnim foteljama u firmi koje su radnici morali plaćati po 10 KM, a snagu njegove ruke je osjetila i Jelena Simića koju je fizički napao i vrijeđao. 

Stanovnici Milića o diktaturi Rajka Dukića jedva da smiju i govoriti, a kako i ne bi kada im životna egzistencija zavisi upravo od Rajkovog raspoloženja, prenosi klix.ba.

Image