Ko je Darko Ćulum, novi direktor SIPA-e

darko culum
Za direktora SIPA predložen je nakon okončanog konkursa lani, iza sebe ima bogato policijsko iskustvo

 

Darko Ćulum, aktuelni direktor policije RS imenovan je danas na sjednici Vijeća ministara za novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

No, ko je novi direktor SIPA. Ćulum iza sebe ima bogato policijsko iskustvo

Rođen je 11.01.1969. godine u Ljubačevu, opština Banja Luka. Završio je Srednju policijsku školu 1988. godine u Sarajevu, VŠS Filozofski fakultet 1998. godine u Banja Luci i Fakultet bezbjednosti 2009. godine u Banja Luci. 

Policijske poslove obavlja od 1988. godine. U svom dosadašnjem radnom iskustvu obavljao je sljedeće poslove i zadatke: policajca i inspektora po svim linijama rada; od aprila 1999. godine – rukovodilac Grupe za suzbijanje teških krađa; od oktobra 2003. godine – načelnik Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminaliteta; od marta 2006. godine – načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka; od januara 2010. godine – načelnik CJB Banja Luka; od februara 2012. godine – načelnik Uprave policije, a od februara 2015. godine obavljao je poslove zamjenika direktora policije. 

Na funkciju direktora policije RS imenovan je 1. septembra 2016. godine. Za direktora SIPA predložen je nakon okončanog konkursa.

Izvor: