Ko je ubijeni Luka Perenčević: Spominjao se u ubistvu zbog kojeg su tri brata bila iza rešetaka

c
Ubijeni Perenčević je navijač Rada, a vezali su ga sa ubistvom Filipa Lepojevića i ranjavanjem Alekse Đukanovića na Banjici 2020. godine

Luka Perenčević (Prvi lijevo)

FOTO: KURIR

Luka Perenčević, ubijen je danas oko 11:30 sati u bokserkom klubu na Banjici u Beogradu. Napadač se do kluba dovezao motorom, a zatim je u njega ušao sa kacigom na glavi i izrešetao Perenčevića.

Ubijeni Perenčević je navijač Rada, a vezali su ga sa ubistvom Filipa Lepojevića i ranjavanjem Alekse Đukanovića na Banjici 2020. godine. Za ubistvo Lepojevića i ranjavanje Đukanoviće terete se braća Rakočević, Petar, Radovan i Uroš, međutim, na suđenju je više puta spomenuto ime Perničevića, kao osobe koja je započela sukob koji je i doveo do ubistva Lepojevića. 

 

Strah i trepet na Banjici

Otac braće Rakočević, R.R. ubrzo se oglasio i tvrdio "da ih je Luka Perenčević, inače navijač FK Rad, maltrerirao" i da je strah i trepet na Banjici.

- Moja dva sina, U.R. i P.R., sjedili su u lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun i krenuli kući, U.R. je otišao do toaleta i pri povratku primijetio Luku Perenčevića kako stoji kraj šanka i posmatra incidentnu situaciju koja se dešavala u lokalu. U tom momentu U.R. je vidio kako krigla pogađa P.R. u čelo i odmah je, onako goloruk, krenuo ka bratu. Tada mu Perenčević prilazi s leđa i nožem zadaje šest uboda u predelu leđa.

U.R. u tom trenutku nije bio svjestan ubodnih rana opasnih po život, a Perenčević je nastavio da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci, koji i dalje niko nije primjećivao. Petar je primijetio nož tek kada je od Perenčevića dobio dva uboda u stomak.

Tada je Petar, braneći se golim rukama uhvatio oštricu, što su kasnije pokazali i medicinski nalazi. Petar je uspio da otme nož od Perenčevića i u tom trenutku je dobio udarac flašom u glavu pri čemu je nakratko izgubio svijest što su napadači iskoristili i pobegli iz lokala, navodi R.R., otac Rakočevića.

 

Krivična prijava

R. R. je tada iznio i neprovjerene tvrdnje o danas ubijenom Perenčeviću.

- Dok su moji sinovi ležali u Urgentnom centru Luka Perenčević je terorisao mnoge po Banjici, fizički maltretirajući sve prijatelje mojih sinova, tako što ih je tukao, prijetio, oduzimao novac i mobilne telefone, zahtijevajući da mu kažu adresu moja dva sina. Tražio je da ih pozovu i namame kako bi mogli odmah na licu mesta da ih likvidiraju - tvrdio je R.R.

Prema njegovim navodima, njegov sin Petar je prvi otpušten iz Urgentnog centra, 31. avgusta 2020., pa je, saznavši šta se u međuvremenu dešavalo, "odmah obavijestio treće odeljenje MUP-a, gdje je podneo krivičnu prijavu protiv Perenčevića i ostalih iz te grupe".