KO A SDA USK: Možemo li očekivati od premijera Rošića da formira paralelno rukovodstvo MUP-a, po principu RTVUSK??

Koalicioni partneri SDA, DF, SBB i Laburistička stranka iz dana u dan šalju sramnu sliku stanja u USK i svoju nesposobnost da naprave bilo kakav korak naprijed.

"Koalicioni partneri SDA, DF, SBB i Laburistička stranka iz dana u dan šalju sramnu sliku stanja u USK i svoju nesposobnost da naprave bilo kakav korak naprijed prezentiraju u svim segmentima društva i djelovanja. Rezultati rada Vlade Huseina Rošića su poražavajući, ali ne bave se tim, nego smjenama rukovodnih struktura u JP i ustanovama.

Paralelizam rukovodnih struktura u JP RTV USK je kulminirao.

 

Koliko je Vlada na čelu sa premijerom sposobna i šta su joj prioriteti, vidimo u sapunici oko smjene direktora RTVUSK. U danima kada se USK suočava sa jednom od najvećih kriza i problema od rata do danas, Vlada i premijer Rošić sve napore zalažu da smijene direktora RTVUSK.

 

Međutim, to nije ono što zabrinjava nas i građane. Način na koji se to radi i ko to radi nesporno podsjeća na najteža vremena kada smo imali paralelne radnje, a kada je u začeću bila zločinačka tvorevina na čelu sa ratnim zločincem Abdić Fikretom. Tada smo imali paralelni MUP, namjeru da uzmu i tadašnji RTV Bihać, ali im nije pošlo za rukom, hoće li danas? Današnji akter je opet Fikret Abdić, sa partnerima SDA, DF i SBB. Na našu sreću i sreću svih Krajišnika i Krajiškinja, 7. oktobar nam je sve bliže. Pozivali smo vas na ostavke, niste ih dali, u oktobru će vam građani oduzeti pozicije, a mi ono što ste uzeli od države."

 

 

KO A SDA