Kolačijada za našeg sugrađanina Nijaza Kovačevića (FOTO)

asd
U Velikoj Kladuši u toku je kolačijada koja ima za cilj prikupljanje sredstava za nastavak liječenja našeg sugrađanina Nijaza Kovačevića.

Organizatori kolačijade su Udruženje „Sutra je novi dan“ u saradnji sa udruženjima žena iz Velike Kladuše: Ašik kaldrma Podzvizd, Đul Crvarevac, Udruženjem žena Mala Kladuša, Svjetlost-Vrnograč, Udruženjem Nur-Svjetlost, Hor El-Verdu i Udruženjem žena Todorovo.  

Kolačijada je počela u 09.00h, interes građana je zasad dobar, a članice se nadaju da će uspjeti prikupiti novac koji je potreban za nastavak liječenja. 

Kolačijada će trajati otprilike do 15h na platou ispred Robne kuće u Velikoj Kladuši, a kupovinom kolača ili slanih jela uradićete dobro djelo.

Nijazu je tumor na mozgu dijagnosticiran 2018. godine, dvije operacije i liječenje obavio je u Sarajevu kao i  ciklus zračenja, i kemoterapije. Sve mogućnosti liječenja i izliječenja u našoj zemlji su iscrpljene i jedini spas nudi mu  liječenje u Turskoj. Novčana sredstva potrebna za nastavak daljnjeg liječenja i tretmana u Republici Turskoj, odnosno za operaciju, boravak, pripreme i putovanje  iznose oko 25.000 eura, od toga sama operacija košta 17.500 eura. Kao i većina stanovnika ove države Nijaz ni njegova porodica nisu u mogućnosti da plate ovo liječenje. Zato je ovo prilika i šansa da se uključe dobri i humani ljudi i svojim prilozima pomognu da Nijaz ode na liječenje.

Vaše priloge možete uplatiti i direktno na žiroračun broj: 3385302502198421 koji je otvoren kod UniCredit Bank d.d. Mostar, na ime Kovačević Nijaz u svrhu nastavka liječenja. Uplate se mogu izvršiti i iz inostranstva, a uputstva za uplate nalaze se na priloženoj fotografiji…

Image
gre