fbpx Komšić se izvinio ambasadorici Njemačke zbog Dodika

Komšić se izvinio ambasadorici Njemačke zbog Dodika

Home

Komšić se izvinio ambasadorici Njemačke zbog Dodika

Tokom sastanka razgovarano je i o objavljenom Mišljenju Evropske komisije o BiH, sa posebnim naglaskom na način implementacije standarda, mjera i preporuka iz Mišljenja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio u oproštajnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podsjetio je na visok nivo bilateralnih odnosa BiH i Savezne Republike Njemačke, te finansijsku podršku Njemačke Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da intenzitet te podrške neće biti umanjen u manjem bh. entitetu nakon neprimjerenog istupa predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

On je uputio izvinjenje njemačkoj ambasadorici zbog neprimjerenog, nediplomatskog i nedžentlmenskog tona pisma koje je uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Tokom sastanka razgovarano je i o objavljenom Mišljenju Evropske komisije o BiH, sa posebnim naglaskom na način implementacije standarda, mjera i preporuka iz Mišljenja.

Zajednički je konstatovano da je, uz implementaciju Mišljenja, vladavina prava ključni preduslov za nastavak evroatlantskih integracija i uspostavu vlasti.

Objavio: Tue, 25/06/2019 - 20:34
Back to top