Komšije o stravičnom ubistvu: Tražila je muškarce koji će je izdržavati

Svetlana, u čijoj se kući desio zločin, često je mijenjala partnere, pa je tako kod nje u kući živjelo više osoba

Dan poslije krvavog zločina koji se odigrao u Partizanskoj 26 u selu Divoš, kod Sremske Mitrovice, kada je Dragutin M. (30), iz Bingule, sa više udaraca sjekirom ubio pedesetdvogodišnjeg muškarca, mještani sela i dalje ne znaju ko je nastradali čovjek.

Svetlana, u čijoj se kući desio zločin, često je mijenjala partnere, pa je tako kod nje u kući živjelo više osoba, a zbog alkohola je često dolazilo do svađa i tuča, kažu seljani, za “Novosti”.

– Iz sela je malo ljudi s njom komuniciralo, ne zato što je ona Romkinja, već zato što su se kod nje okupljali razni muškarci – pijanci, razbojnici, i što je dolazilo do incidenata – kaže jedan od Divošana koji ne želi da mu spominjemo ime.

Ni ostali mještani ovog sremskog sela ne žele da pričaju o stravičnom događaju.

Svetlana se ovdje doselila prije četiri godine iz Sremske Mitrovice. Ko joj je kupio kuću, ne znam, ali znam da je njena. Uglavnom je tražila muškarce koji bi je izdržavali. Mislim da ima dvoje djece – priča sedamdesetogodišnji Stevan.

Istragom je do sada utvrđeno to da je Dragutin u subotu u prijepodnevnim satima upao kod Svetlane u kuću, gdje je zatekao pedesetdvogodišnjeg muškarca kojem je Svetlana vezala ruke i noge, a onda ga je Dragutin sjekirom lišio života.