Košarac: Kolegij pokušava da naše ostavke stavi “pod tepih”

Home

Košarac: Kolegij pokušava da naše ostavke stavi “pod tepih”


Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ponovio je danas u Sarajevu da su poslanici te stranke podnijeli neopozive ostavke na članstvo u svim komisijama Predstavničkog doma i zajedničkim komisijama oba doma, te da svoj politički stav o tom pitanju neće mijenjati.

– Kolegij pokušava, na neki način, da naše ostavke stavi „pod tepih“. Za nas je to neprihvatljivo. Mi svoj stav nećemo mijenjati, a očigledno ne postoji većina u Predstavničkom domu koja može da dopuni te komisije u onom trenutku kada se naše ostavke prihvate – kazao je Košarac.

Dodao je da su oni „potpuno jasno, u skladu s Poslovnikom, postupili, obavijestili Kolegij Predstavničkog doma o neopozivim ostavkama“.

Po njegovim riječima, na Kolegiju je da tu tačku stavi na dnevni red doma i „ukoliko imaju političke odgovornosti to će uraditi“.

– Ali očigledno da nedostaje politička odgovornost i nedostaje broj ruku koji bi izglasali izbor novih, jer niti Kolegij, niti Vijeće ministara BiH nemaju većinu u Predstavničkom domu – ustvrdio je Košarac.

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu nedavno su podnijeli ostavke na članstvo u parlamentarnim komisijama nakon što je poslanik te stranke Nikola Špirić smijenjen s mjesta predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

 

(Izvor: Fokus)

Objavio: Tue, 19/09/2017 - 16:34

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top