´Krajišnici´ i ´Dirhem´uručili 300 bajramskih paketa širom USK-a

Udruženje "Krajišnici domovine i dijaspore" i Humanitarna organizacija "Dirhem" organizirali su i realizirali podjelu bajramskih paketa građanima na širem području opština USK-a.

Ovo je već peta godina kako u kontiunitetu zajednički organizujemo ovakvu predbajramsku akciju, a ovog puta smo podijeliti blizu 300 paketa ukupne vrijednosti od 20 206,00 KM.

Drago nam je da su ove godine značajan dobrinos dali i aktivisti nekoliko organizacija iz Velike Kladuše, Bihaća i Cazina čiji trud je pomogao da akcija prođe u najboljem redu i koordiniranosti.

Obimni paketi sa dosta različitih prehrambenih artikala su dijeljeni na području USK-a, a primaoci pomoći su i ovog puta bile potrebne višečlane porodice bez stalnih primanja, samohrane majke s djecom, starije i iznemogle osobe, porodice demobilisanih porodica i druge potrebne kategorije stanovništva.

Naš cilj je bio ovim vrijednim bajramskim poklonima uljepšamo bajramske dane porodicama slabijeg materijalnog stanja, da osjete da nisu zaboravljeni i da s njima dijelimo, kako radost bajrama, tako i oskudicu i tegobne trenutke.

Molimo Uzvišenog Allaha da sve aktiviste obilato nagradi za veliki trud kojeg su uložili da paketi dođu do mnogobrojnih naselja i do najugroženijih porodica!

Također, molimo Allaha dž.š. da najboljom nagradom obraduje naše donatore i dobročinitelje koji su uložili svoj imetak u ovu akciju i time omogućili ovoliki obim i uspjeh ovogodišnje akcije.  

Izvor: