Kriminalac iz Srbije silovao majku svog druga i prijetio da će je ubiti

Miroslav P. (49) iz Beograda, koji je prije nekoliko dana silovao majku svog cimera iz zatvora, višestruki je povratnik u ovom gnusnom krivičnom djelu.

Miroslav P. uhapšen je zbog sumnje da je silovao S. Đ. (58), prijeteći joj ubistvom, a potom je zaprosio! Ovaj nasilnik je inače višestruki povratnik i više puta je robijao upravo zbog seksualnog zlostavljanja. 

On je prije nekoliko dana silovao S. Đ. iz Ripnja, inače majku njegovog cimera iz požarevačkog zatvora "Zabela", koja ga je nekoliko dana prije toga pustila u dom, misleći da pomaže prijatelju svoga djeteta.

Da stvar bude još gora, kod nesretne žene ovog napasnika poslao je upravo njen sin. Njih dvojica su se zbližila u zatvoru, pa ga je sin S. Đ. zamolio da ode kod njegove majke, od nje uzme novac i donese mu u zatvor. Sin je majci najavio da će njegov cimer iz ćelije doći kod nje i da mu slobodno da novac, jer je on njegova "osoba od povjerenja".

Nakon nekoliko dana boravka u stanu S. Đ., Miroslav P. je odlazio i vraćao se uz izgovor da nema gdje živjeti. Nesretna žena ga je puštala u dom, a onda je ujutru, nakon što su popili kafu, napasnik nasrnuo na nesretnu ženu.

Kako je ispričala policiji, Miroslav P. ju je silovao gotovo 20 minuta i prijetio joj da će je ubiti. Da situacija bude još bizarnija kada je završio rekao je ženi da on sada ide, ali da će se vratiti i da mu do uvečer odgovori želi li se udati za njega!

Nesretna žena je nakon toga pobjegla kod komšije, odakle je zvala policiju i prijavila ga. On je ubrzo uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana. 

U narednim danima zakazano je saslušanje oštećene i svjedoka, a vjerovatno će se naložiti i neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, nakon čega će Tužilaštvo donijeti odluku o eventualnom podizanju optužnice.

Prvi put uhapšen 2000. godine

Miroslav P. je već hapšen zbog silovanja. Naime, on i njegov rođeni brat uhapšeni su početkom oktobra 2000. zbog sumnje da su silovali tada 20-godišnju djevojku.

Oni su nesretnu djevojku na prevaru uvukli u automobil na kojem je bila oznaka linijskog taksija. Nesretnu djevojku su zatim odvezli na groblje gdje su je obojica silovali, i ostavili. 

Djevojka je sve prijavila policiji koja je ubrzo pronašla i uhapsila dvojicu braće monstruma. Braća su tad prvostepeno bila osuđena na po 10 godina zatvora. Taman što je nakon toga izašao iz zatvora, Miroslav P. je nasrnuo na djevojku u Beogradu! Naime, sredinom novembra 2014. godine nasilnik je nasrnuo na djevojku u Banjičkoj šumi. Djevojka je prolazila kroz šumu kada je iz žbuna izletio Miroslav P. i odvukao je sa sobom. 

Djevojka se otimala i borila sa nasilnikom i, srećom, uspjela da se izvuče i pobjegne. I ona je policiji prijavila manijaka, a policija je ubrzo po njenom opisu shvatila da je to upravo Miroslav. 

On je uhapšen i osuđen na tri i po godine zatvora.

Taman što je izašao sa robije, silovao je majku svog druga s kojim je zajedno robijao.