Kriminalistička serija „Kljun“ prikazana na SFF-u

.

Posjetioci Sarajevo Film Festivala sinoć su imali priliku da pretpremijerno pogledaju dvije epizode nove kriminalističke serije „Kljun“ snimljene u produkciji United Media.

Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu prošli su glumci Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mario Knezović i Drena Mašić, reditelji Jelena Gavrilović i Uroš Tomić, scenaristi Matija Dragojević i Ljubica Luković kao i izvršna producentkinja Biljana Prvanović.

Radnja serije

Boravak u Subotici preokrenut će joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj kćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zavjeru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Pored glumaca koji su se poklonili pred publikom u Sarajevu, u seriji igraju i Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, Anja Mijović je takođe saradnik na scenariju. Direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Publika u Cineplexu u Sarajevu je nakon gledanja dvije epizode sjajno reagovala te su nakon projekcije odmah pitali kada će sljedeća epizoda.