Krivična prijava protiv Dodika u Tužilaštvu BiH!

.
Nakon prijave, Stanivukoviću su odgovorili iz Republičkog javnog tužilaštva Banjaluka, odnosno Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivukoć je 21. maja 2020. godine podnio je krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog postojanja osnova sumnje da je kao službena osoba izvršio krivično djelo Neovlašteno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje.

Dodik je 20. maja na 13. posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske za govornicom izjavio da sluša telefonom predstavnike opozicije, da svaka vlast sluša opoziciju, te je prepričao sadržinu telefonskih razgovora članova opozicije. Izjavio je i da mu sve to dostavlja ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukač, te je od njega tražio potvrdu svojih navoda.

Nakon krivičnih prijava protiv njega, Dodik se izvinio svima koji su shvatili da je ozbiljno govorio o prisluškivanju opozicije.

-Nismo toliko ludi da to tako radimo. Opoziciji se očigledno svidio moj performans, rekao je tada Dodik.

Stanivuković je tada Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnio prijavu protiv Dodika, te ministra Lukača.

Nakon prijave, Stanivukoviću su odgovorili iz Republičkog javnog tužilaštva Banjaluka, odnosno Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

-Obavještavamo Vas da je Vaša krivična prijava od 21. maja 2020. godine podnijeta protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srpske dostavljena na nadležno postupanje Tužilaštva BiH, navela je Živana Bajić, entitetska javna tužiteljica.