fbpx Krivična prijava protiv komšinice zbog trovanja stoke povratnika Nedžada Herceglije

Krivična prijava protiv komšinice zbog trovanja stoke povratnika Nedžada Herceglije

Home

Krivična prijava protiv komšinice zbog trovanja stoke povratnika Nedžada Herceglije


Policija iz Istočnog Sarajeva podnijet će Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Ane Abazović (32) iz Rogatice, zbog trovanja tri krave povratnika u rogatičko selo Bjelogorci Nedžada Herceglije.

Podsjetimo, prije tri dana otrovana je stoka povratničkoj porodici kod Rogatice što je izazvalo brojne reakcije i osude. U voćnjaku, nedaleko od kuće, životinje su patile i uginule nakon što su konzumirale vještačko đubrivo.

Kako se navodi, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza, policijski službenici PS Rogatica identifikovali su A. A. (1985) iz Rogatice kao osobu osumnjičenu za izvršenje krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Lice se sumnjiči da je 09/10.novembra, na porodičnom imanju oštećenog, na području opštine Rogatica, u stočnu hranu pomiješalo materiju koja svojim izgledom asocira na vještačko đubrivo, koju je stoka pojela i nakon čega je uginula - navodi se u saopćenju PU Istočno Sarajevo.

Iz policije dalje navode da će nakon provedenih vještačenja izuzetih tragova sa uviđaja mjesta događaja i pregleda leševa uginulih grla stoke, Okružnom javnom tužilaštu u Istočnom Sarajevu - Područnoj kancelariji Višegrad biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Abazović je komšinica porodice Herceglija.

 

(Izvor: Avaz)

Objavio: Pon, 13/11/2017 - 17:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top