Krivična prijava protiv Stanivukovića i Begića

Policijska uprava Banjaluka danas je Okružnom javnom tužilaštvu podnijela krivične prijave protiv poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Draška Stanivukovića i njegovog saradnika Ivana Begića za "neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje".

"Policijski službenici PU Banjaluka podneli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izveštaj o krivičnom djelu protiv lica I.B. iz Prijedora i D.S. iz Banjluke, zbog počinjena dva krivična djela - neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje", saopšteno je iz PU Banjaluka.

U saopštenju se navodi da su "navedena krivična djela izvršena dana 13. februara u Banjaluci".

Prijava protiv Stanivukovića i Begića podnijeta je nakon što je Stanivuković na društvenim mrežama 13. februara objavio audio snimak na kojem inspektor Miloš Bandić prijeti njegovom saradniku Ivanu Begiću.

Begić je tada bio pozvan u policiju na saslušanje nakon što je dan ranije, 12. februara, u dvorištu porodične kuće oštećen Stanivukovićev automobil.

Na spornom snimku, koji je objavio Stanivuković, čuje se policijski inspektor Miloš Bandić da prijeti Begiću, navodeći da mu može uraditi šta god poželi, piše Beta.

"Ti nemaš 14 ovlaštenja, ja imam 14 – da te mogu dovesti, privesti, upozoriti, narediti, lišiti slobode, pretresti, sve su to veze, oduzeti ti vozilo, hitno upotrebiti fizičku snagu, gumenu palicu, oružje... Država mi davno kupila pištolj i rekla - Miloše izvoli", rekao je, između ostalog, policijski inspektor Begiću.

Iz MUP RS-a su, poslije objavljivanja snimka, saopštili da će protiv inspektora Bandića biti pokrenut disciplinski postupak, navodeći da on nije prijetio smrću Begiću, već da se "bahato i neprofesionalno ponašao".