Krivično djelo u Velikoj Kladuši- u Hitnoj 71 pacijent

.

– Timovi Hitne službe kladuškog Doma zdravlja u protekla 24h pružili su zdravstvenu pomoć za 71 pacijenta. Dežurne doktorice Amra Zulić i Arnela Čokić na dalje liječenje uputile su dva pacijenta.

– Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo.

– Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Delanović.

– Uredno je elektronapajanje kladuške općine, informišu u poslovnici Elektrodistribucije.

– Prva elektronska poruka poslana je sa jednog kompjutera na drugi na današnji dan 1969. godine u 22:30h u laboratoriji na Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu. Tim povodom, Svjetski dan interneta se proslavlja 29. oktobra, što je utvrđeno 2005. godine.

– Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 22, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 25 °C.

– Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Sunčano i stabilno vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Mada će uticaj južine oslabiti, temperature zraka i dalje će zadržati natprosječne vrijednosti. Stoga je poželjno provesti dan na otvorenom, pri tome se slojevito odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Stanje na putevima

– Frekvencija saobraćaja jutros je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na prilazima gradskim zonama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.