"Kurban 2024" u Udruženju Pomozi.ba jeftiniji za 50 KM u odnosu na cijenu kurbana u Islamskoj zajednici BiH

kurban

Udruženje Pomozi.ba i ove godine realizuje humanitarnu akciju „Kurban 2024“ 

Građani koji žele putem  Udruženja Pomozi.ba uplatiti kurban, cijena je jedinstvena za sve i iznosi 440 KM (225 EUR ili 243 USD).

Kao i prethodnih godina kurbansko meso dijelit će direktno socijalno ugroženim porodicama i pojedincima, drugim humanitarnim udruženjima i javnim kuhinjama širom Bosne i Hercegovine, dok će dio koristiti u kuhinjama za pripremu gotovih obroka korisnicima projekta “Obrok za sve” i gostima „Restorana dobre volje“. 

 Pored toga što će se meso dijeliti onima kojima je najpotrebnije, Udruženje Pomozi.ba će i otkup kurbana vršiti od porodica koje žive od uzgoja stoke.

Dakle, osim što će podjela kurbana ispuniti sve islamske propise, jer će kurbansko meso biti dijeljeno ljudima u potrebi, Udruženje Pomozi.ba garantira da će obred klanja kurbana biti izvršen u vremenu kada se može žrtvovati, na šerijatski propisan način.

Uplate kurbana su moguće putem web platforme www.pomoziba.org i standardnih računa Udruženja Pomozi.ba, kao i u prostorijama Udruženja na Čengić Vili u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, sa obaveznom svrhom uplate “Kurban 2024”.

Npominjemo da je Rijaset Islamske zajednice usvojio cijenu kurbana za 2024. godinu u iznosu od 490 KM, što znači da je cijena kurbana u Udruženju Pomozi.ba jeftinija za 50 KM.