Kurz u Montani s milijarderima: “Ovo nije tajna konferencija”

.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz boravi u radnoj posjeti američkim saveznim državama. Nakon što je boravio u New Yorku, austrijski kancelar pozvan je u otmjeni “Yellowstone Club” u američkoj saveznoj državi Montani.

Prema pisanju američkih medija, Kurz je gost jedne informatičke konferencije. Lider Austrije je pozvan od strane bivšeg šefa Googlea Erica Schmidta, a događaj je obavijen velom tajne. Naime, na događaju koji se održava u Montani, sudjeluje oko stotinjak važnih osoba iz političkoj i javnog života. Popis sudionika i točke o kojima se raspravlja na konferenciji poprilično su tajnovite.

Povodom toga, za austrijski dnevni list “Heute” Kurz je istaknuo da se ne radi o tajnoj konferenciji. “Konferencija se bavi temama digitalizacije, koja je presudna za budućnost”, pojasnio je austrijski kancelar.

Prema njegovim riječima, u sklopu konferencije održava se nekoliko radionica, ručkova i večera s posebnim naglasnom na razmjenu mišljenja sa stručnjacima iz političkog, kulturnog i javnog života.