Kurz uvjeren: “U Austriji više neće biti lockdowna”

asd
Austrijski kancelar Sebastian Kurz (ÖVP) i vicekancelar Werner Kogler (Zeleni) poslali su u nedjelju zajedničko priopćenje medijima u kojem su naglasili kako su “oduševljeni mnogim pozitivnim događanjima” u kontekstu borbe protiv pandemije koronavirusa. “Strategija u borbi protiv pandemije i ekonomske krize daje rezultate”, naglašava vodeći dvojac austrijske politike.

Prije ovog ljeta smo u vrlo smo dobroj situaciji koja je čak i bolja nego što su mnogi očekivali. „Početni koraci koji su se već dogodili vode do primjetnog oporavka na tržištu rada i ekonomske prognoze sada se revidiraju prema gore, više nego što se očekivalo. Svi smo zajedno postigli puno u borbi protiv virusa ”, rekli su Kurz i Kogler.

Kurz pak ističe da će austrijske vlasti u borbi protiv koronavirusa ubuduće djelovati na regionalnoj razini što bi u konačnici značilo da više neće biti lockdowna na razini čitave države. Kurz je uvjeren da cijepljenje i široko rasprostranjeno testiranje daje rezultate zbog čega će u slučaju pojave klastera ili povećanog broja novozaraženih posegnuti isključivo za regionalnim i ciljanim mjerama.

U sljedećih nekoliko dana vlada očekuje da će dosegnuti broju od četiri milijuna cijepljenih ljudi u Austriji. Austrija je novo ublažavanje mjera najavila za 10. juna, a potom za 1. jula.