Kvar na sistemu, velike gužve na granici s Hrvatskom

Na graničnim prijelazima sa Hrvatskom velike gužve i duge kolone vozila

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije se saobraća i na dionicama magistralnih puteva: M-5 Lanište-Ključ, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-4.2 Srbljani-Cazin

Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, na graničnim prijelazima sa Hrvatskom bilježe se velike gužve i duge kolone vozila.

Izdvajaju se granični prijelazi: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Ivanica, Doljani, Bijača, Gabela Polje, Crveni Grm, Gorica, Osoje, Čepikuće, Prisika i Kamensko, prenosi Fokus.

Pojačana je frekvencija vozila i na graničnim prijelazima sa Crnom Gorom, posebno na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Deleuša i Zupci, saopćeno je iz BIHAMK-a.