Laži vuka iz Srbije

dsa
Nije Dačić ni neobaviješten ni glup, on samo računa da će na kraju lisici biti dozvoljeno da čuva kokošinjac

Sto puta ponovljena laž počinje zvučati kao istina. Tako je govorio i radio Jozef Gebels (Joseph Goebbels), šef Hitlerove nacističke propagande. Tako, očito, misli i Ivica Dačić, nekadašnji prvi saradnik i portparol balkanskog kasapina Slobodana Miloševića.

Helem, kaže Dačić, gostujući na RTRS u emisiji “Telering”, da je Srbija “garant sprovođenja Dejtonskog sporazuma” i da neće dopustiti da se, otimanjem nadležnosti entitetu Republika Srpska, srpski narod u Bosni i Hercegovini majorizira.

Sve ordinarna laž do laži, ali aktuelni predsjednik Skupštine Srbije, naravno, nije ni trepnuo dok ih je izgovarao. I nije jedini srpski političar s obje strane Drine koji godinama ponavlja nešto što nije istina, što nije dogovoreno u Dejtonu i što je čist historijski falsifikat.

Niko ništa, u proteklih 26 godina, nije “oteo” od RS bez saglasnosti njenih političkih predstavnika, niti postoji ustavni i zakonski osnov za preglasavanje i nametanje bilo čega Srbima u BiH. Kao što je kristalno jasno da ni Srbija nije garant Dejtonskog sporazuma.

Ona je, naime, potakla pobunu bosanskih Srba, predala im je infrastrukturu, oficire i naoružanje bivše JNA i aktivno je, šaljući ljudstvo i tehniku, provodila agresiju na nezavisnu i međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, brutalno je pomogla etničko čišćenje nesrpskog stanovništva i, na kraju, kako je navedeno u presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu, nije spriječila genocid u Srebrenici, koji su počinile vojska i policija RS, s krvnicima i osuđenim ratnim zločincima Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem na čelu.

Jedini garant Dejtonskog sporazuma su SAD i njihovi zapadni saveznici. Oni su, a ne Srbija ili Hrvatska, zaduženi za tumačenje i provođenje i vojnog i civilnog dijela tog sporazuma. Zato u BiH postoji visoki predstavnik i zato su u BiH od rata do danas stacionirane međunarodne vojne snage i NATO štab.

Zna to i Dačić. I nije on ni neobaviješten ni glup, ali očito računa da će vremenom i oni kojima je dužnost da to spriječe, okrenuti glavu i pustiti da lisica čuva kokošinjac, odnosno da niko neće prepoznati prave namjere zloćudnog beogradskog vuka ogrnutog u plašt “brige” za srpski narod u BiH.