Lažni policajac prevario stariju ženu za 165.000 eura

.
Lažni policajac prevario je stariju osobu, a ovaj put žrtva je 85-godišnjakinja iz Badena. Žena je muškarcu predala 165.000 eura u gotovini, a policija je sada započela istragu.

85-godišnja žena iz Badena predala je u utorak popodne 165.000 eura lažnom policajcu. Pozivalac se prethodno pretvarao da je državni službenik te je ženi rekao da je njena unuka izazvala prometnu nesreću. Pozivalac je ženi nakon toga u razgovoru rekao kako se treba platiti jamčevina da njena unuka ne bi bila privedena. Nakon predaje gotovine, 85-godišnjakinja je posumnjala da je prevarena te je podnijela prijavu.

 

Tijekom telefonskog poziva, pozivatelj je razgovor proslijedio navodnom odvjetniku ili sucu. Žrtva je zamoljena da prebroji svu gotovinu kod kuće te da ne prekida razgovor, izvijestila je policija. Kada je 85-godišnjakinja objavila iznos, muškarac je otišao do kuće te preuzeo gotovinu. Ukupno je to bilo 165.000 eura, potvrdio je glasnogovornik na zahtjev “Kurira”.

 

Državni ured kriminalističke policije Donje Austrije preuzeo je istragu. Muškarac koji je došao po novac star je između 25 i 30 godina, visok oko 1,75 metara. Osumnjičeni je opisan kao vitak i “južnjačkog tipa” s kratkom tamnom kosom i njegovanim držanjem. Policija moli građane ukoliko imaju nekih informacija o ovom događaju da se obrate Državnom uredu kriminalističke policije u Donjoj Austriji (Tel.: 059133-30-3333).

 

Policija je još jednom naglasila da izvršna vlast nikada ne prikuplja gotovinu ili dragocjenosti od privatnih osoba.