Let iz pakla: Putnici doživjeli neviđenu avanturu u avionu

Putnik koji je želio otvoriti vrata usred leta, tuča u avionu, pušač u WC-u, sve se to dogodilo tijekom jednog jedinog leta.

Mjesto dešavanja je Boeing 777 ruske kompanije Nordwind Airlines, koji je letio iz Moskve za Phuket na Tajlandu, a dogodovštine je ispričala putnica nesretnog aviona Elena Demidova, inače ruska TV novinarka.

"Polijetanje i prvi dio putovanje bio normalan i sve je prošlo mirno. Problemi su počeli nekoliko sati nakon polijetanja iz Moskve. U kabini se počela odvijati nerazumljiva aktivnost, stjuardese su trčale, putnici šaputati jedni drugima. "

Nakon nekog vremena, pojavilo se upozorenje za vezivanje sigurnosnih pojaseva, a potom je kapetan izvijestio da je pijani putnik izazvao incident u stražnjem dijelu aviona.

Kako se kasnije ispostavilo, pijani putnik pokušao je otvoriti vrata za izlaz u slučaju nužde i to na nadmorskoj visini od 10 hiljada metara. Odmah ga je sedam ljudi počelo odvlačiti od vrata, no pijani mladić nije odustajao i vrlo snažno se suprotstavljao.

Članovi posade i putnici s velikim poteškoćama zadržavali su siledžiju. Putnici su ga nekako zavezali, a avion je izvršio prisilno slijetanje u Taškent (Uzbekistan), gdje je "vazdušni nasilnik" predat uzbekistanskoj policiji.

Prema navodima zaposlenika aviokompanije, muškarac će vjerovatno morati da plati iz svog džepa kerozin utrošen zbog promjene rute i kašnjenja aviona.

Međutim, avanture zloglasnog leta nisu se tu završile. Nakon prisilnog 4-satnog zastoja u Taškentu, let je nastavljen. No, u kratkom vremenu nakon polijetanja, potukla su se dvojica pijanih putnika. Posada aviona nije imala drugog izbora nego prisilno ih razdvojiti i poslati na različite krajeve aviona, prenosi Radiosarajevo.

Nedaće na "Letu iz pakla za Phuket", kako su ga u zapadnim medijima već nazvali, nisu prestale. Zanemarivši zabranu pušenja u avionu, jedan putnik je otišao u u WC, zaključao vrata i "pripalio" cigaretu.

I ovaj prekršitelj propisa je takođe predat policiji na Tajlandu, kada je avion stigao u dugo očekivani Phuket.