Liječenje Senada Šabića u Minhenu ide kako treba, borba se nastavlja

Porodica Senada Šabića (36) iz Sarajeva, oboljelog od karcinoma debelog crijeva koji je metastazirao na jetru, uspjela je zahvaljujući građanima prikupiti dovoljno novca za prvi ciklus hemoterapija.

Njegov brat Almir kazao nam je danas da liječenje u bolnici u Minhenu ide kako treba, što posebno raduje jer je Senad „bio otpisan“, ali je prognozu doktora u BiH „premašio“ već za tri sedmice.

Ipak, Senadu, ocu dvoje male djece, za daljnje liječenje trebat će još novca, između 30.000 i 60.000 eura, u zavisnosti od toga hoće li trebati ići na još hemoterapija poslije prvog ciklusa, pa na operaciju, ili odmah slijedi operacija.

- Senad je primio dvije hemoterapije. Treća je u petak. Za 13. juli zakazan je magnet poslije poslije hemoterapije u ovom ciklusu i tada ćemo znati hoće li biti još hemoterapija ili odmah ide operacija – dodao je Almir Šabić. 

Odgovorio je da je humanitarni broj za Senada još aktivan i bit će tako još dva mjeseca, a broj je 090 292 098 kojim se doniraju tri KM i važi samo za korisnike „BH Telecoma“.