Liječnica specijalizirana za razvoj djece dijeli pet odgojnih metoda koje slijedi

.
Roditeljstvo je jedan od najvažnijih poslova. Naše odluke određuju hoće li djeca postati sretne i produktivne odrasle osobe. To je ogromna odgovornost.

 

Mnogi roditelji slijede strategije koje su koristili njihovi roditelji. Ovakav je pristup loš, smatra dr. Kristyn Sommer, jer se s godinama provode studije o razvoju djece, a mnoge pokazuju da popularne mudrosti iz prošlosti nisu djelotvorne ili dobre.

Dr. Sommer specijalizirala se za razvoj djece, a i sama je majka. Na TikToku je stekla hrpu pratitelja zbog svoje posvećenosti poučavanju roditeljstva temeljenog na dokazima. Njezina stručnost učinila ju je zagovornicom strategija koje su u suprotnosti s konvencionalnim metodama. Evo nekoliko savjeta koje je podijelila, odnosno stvari koje radi drugačije.

"Odbijam trenirati dijete za spavanje, spavam sa svojom kćeri i nikada je ne nazivam zločestom ili lošom", rekla je u jednom videu.

Ako njena kći radi nešto pogrešno, traži od nje da razmisli donosi li dobru ili lošu odluku.

Kako se nositi s izljevima bijesa?

Većina izljeve bijesa gleda kao razmaženo ponašanje. Međutim, liječnica tvrdi da su oni zapravo posljedica stresa koji je dijete doživjelo tijekom dana, a koji ga na kraju svlada. Nakon što djeca dođu do kritične točke, osjećaji isplivaju na površinu, što rezultira zdravim izražavanjem emocija.

Također, dr. Sommer snažno se protivi tjelesnom kažnjavanju djece. Kaže da to ima mali ili nema nikakav utjecaj na ponašanje, a može dovesti do asocijalnih ponašanja u budućnosti.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Na kraju, ona djecu ne uči abecedi ili brojanju, odnosno pušta ih da uče tijekom igre jer to smatra najboljim načinom za usvajanje znanja.

Foto: TikTok