Lipovaču izbacili iz Glavnog odbora SDP-a, ali i iz stranke, nisu ga ni obavijestili

Jedan drug, uposlenik Partije mi je u poruci objasnio da je kolegij Predsjedništva (nespostojeći organ) razmatrao koga treba, a koga ne treba pozvati i da je taj, nigdje priznati organ, donio stav da ja više nisam član ne samo GO, nego i SDP-a BiH, napisao je.

Kako se priprema sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH pita Hamdija Lipovača koji, kako je obaviješten, nije više ni član SDP-a., piše Faktor.

On je na svom Facebook profilu objavio: 

-Zadnji dan mjeseca januara na svoj e-mail sam dobio obavijest o održavanju sjednice GO SDPBiH čiji sam član. U e-mailu je naznačen datum održavanja sjednice, te rečeno da će dnevni red i materijali biti naknadno dostavljeni. Jučer mi jedan član GO reče da je dobio dnevni red. Ja pogledah u inbox, nema ništa. Jutros pozivem u Sarajevo, javi mi se gospođa Spomenka koja mi reče da joj je njen šef naložio da moje ime skine ka mailing liste. Pokušao sam dobiti predsjednika GO Sašu Magazinovica, bezuspješno.

Jedan drug, uposlenik Partije mi je u poruci objasnio da je kolegij Predsjedništva (nespostojeći organ) razmatrao koga treba a koga ne treba pozvati i da je taj, nigdje priznati organ, donio stav da ja više nisam član ne samo GO, nego i SDP BiH. Cijeneći Statut koji kaže da se jedan član može brisati ako je član druge stranke ili na listi druge stranke ili nezavisni kandidat, te da Predsjednistvo nije predložilo a GO usvojio moje brisanje ili isključenje iz Partije, jasno je da je prekršen Statut, da je odluka neststutarna. O toj odluci nisam dobio nikakav akt kako bih se mogao žaliti. 

Smatram da je u pitanju želja za kontrolom sutrašnje sjednice i sprečavanje da se postave razna pitanja. Tražim pismenu odluku ove zloupotrebe Statuta i funkcija u Partiji, a poručujem da sam ja četvrta generacija Partije u porodici, da Partija nije ničije vlasništvo, te da ću kod nadležnog suda podnijeti tužbu. 

Ovakav odnos odstrela i ponizenja ljudi koji su sebe urezali u Partiju, od "drugova" iz Krajine i blagoslov  "najužeg rukovodstva" u Sarajevu, je više nego poguban i sraman. Aferim, drugovi - napisao je Lipovača. 

Image