LJETO I DIVLJANJE NA DVA TOČKA: Da li će policija ove godine stati u kraj bezobraznim vozačima

Jurnjava motociklima i zaprepašćeni pogledi pješaka, ali i vozača automobila, česta su slika na ulicama krajiških gradova u ljetnoj sezoni.

Već nekoliko godina mediji skreću pažnju javnosti i upozoravaju službenike u plavim odijelima, na opasnost od divljanja na dva točka. Do sada ovaj problem nije rješen, a kako će biti ove godine vidjet ćemo.

Nekulturna ljudi koji se vozaju na motociklima, postala je nešto sasvim uobičajeno što nije smjelo da se desi. Sasvim je razumljivo da neko voli adrenalin i brzinu, ali bujrum na cestu Bihać - Bosanski Petrovac i vozi koliko ti volja. Međutim, "frajerima" na dva točka to nije ćejif jer oni žele demonstrirati silu u sred grada. Žele glumiti "opasne momke" i privlačiti pažnju djevojaka, koje su već odavno oguglale na te fazone.

Zabrinjavajući je odnos kantonalne policije na spram ovog problema, posebice zbog činjenice da vozačima automobila pišu drakonske kazne za ne vezanje pojasa, dok divljake na dva točka uopće ne zaustavljaju zbog divljanja u sred grada.