Lokalni tim Cazin ASUBiH organizira Street Art projekat rekonstrukcije i uređenja gradskog parka

Home

Lokalni tim Cazin ASUBiH organizira Street Art projekat rekonstrukcije i uređenja gradskog parka


Cazin je mala sredina koja se razvija iz dana u dan. Gradi se mnoštvo centara, trgovina i zgrada ali se ne ulaže u prirodne ljepote koje su već tu, a trebaju određenu rekonstrukciju. Takva jedna je naš gradski park.

Zato su mladi Cazinjani u organizaciji lokalnog tima Cazin Asocijacije Srednjoškolaca u BiH osmislili jedan novi, i prvi ovakav, projekat u našem gradu.

U sklopu ovog projekta ekipa mladih iz Cazina želi po prvi put organizovati Street Art. Priliku da učestvuju na Street Artu imat će svi zainteresovani mladi i volonteri.

Plan obuhvata: čišćenje parka (uklanjanje smeća i otpadaka), košnja trave na području parka, oslikavanje ravnih površina (zidova), rekonstrukcija postojećih klupa i postavljanje novih (podrška Grada Cazina), postavljanje kanti za smeće i znakova za zabranu odlaganja otpada, kao i obnova postojećih figura za šah, oslikavanje šahovske ploče, kao konačna realizacija.

Park će dobiti ono što odavno zaslužuje, novi imidž i funkcionalnost, zato apelujemo na sve Cazinjane da podrže ovu inicijativu, priključe se akciji i zajedničkim snagama učinimo nešto lijepo za naš grad.

[caption id="attachment_425693" align="aligncenter" width="600"]Članovi Lokalnog tima Cazin Asocijacije Srednjoškolaca u BiH[/caption]

- Ovim projektom pored toga što želimo bolju sredinu za sve naraštaje koje dolaze, želimo još ukazati na jednu veoma bitnu stvar. Samo planiranje i realizacija projekta pružit će priliku mladima da učine nešto za sebe i svoju zajednicu, poruka je Lokalnog tima Cazin Asocijacije Srednjoškolaca u BiH.


Događaj je planiran za 29. april 2017. godine, u subotu, s početkom od 12:00 sati.

Ukoliko se odlučite podržati ovu akciju, poželjno je da sa sobom ponesete neke sitnije alatke za rad (metle, lopate, male krampove, grablje, čekiće, rukavice..).

Svi zainteresirani koji žele učestvovati u projektu neka se priključe Facebook grupi u kojoj će naći sve potrebne informacije: https://m.facebook.com/groups/1844930192442521

 

ZAJEDNO MOŽEMO MNOGO VIŠE!

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 24/04/2017 - 11:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top